Award-winning audio productions Happy and returning customers for 20 years State-of-the-art studio in the heart of Holland
NFI: De Stille Getuige
back to podcasts page

Over de podcast

Van digitale criminaliteit en gewelddadige overvallen tot kille liquidatiezaken en mysterieuze verdwijningen. De meest complexe vraagstukken bereiken het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag. Een podcastserie over hoe het NFI stille getuigen laat spreken, geproduceerd door Capital of Media in opdracht van NRC.In deze podcast

Drugsafval. Blauwe vaten in het bos of in het water, vol chemische stoffen die overblijven na de productie van pillen of andere verdovende middelen. Die stoffen zouden niet in het milieu, of in ons water terecht moeten komen. Maar daar maken de makers van drugs zich niet druk om.

Een van de vele deskundigheidsgebieden van het Nederlands Forensisch instituut is forensisch milieuonderzoek. Govert Verstappen is deskundige afvalstoffen. Hij doet onderzoek naar afvalstoffen en ongevallen met chemische stoffen en neemt monsters op plekken waar mogelijk chemische stoffen te vinden zijn.

De gevonden monsters worden vervolgens naar het team verdovende middelen van het NFI gebracht voor onderzoek. Jorrit van de Berg is forensisch onderzoeker in dit team. 

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Tracklist

  1. Aflevering 6: Drugsafval
  2. Aflevering 5: Stemherkenning en samen-reizende telefoons
  3. Aflevering 4: Bloedspoorpatroonanalyse
  4. Aflevering 3: Forensische toxicologie en forensische pathologie
  5. Aflevering 2: Digitale misdrijven
  6. Aflevering 1: Tape onder de loep
© 2024 Capital of Media, All Rights Reserved | Algemene voorwaarden - Privacy - Disclaimer