Award-winning audio productions Happy and returning customers for 20 years State-of-the-art studio in the heart of Holland
TNO: De plastic cirkel is rond
back to podcasts page

Over de podcast

In de podcastserie ‘De plastic cirkel is rond’ zoomt TNO in op de bijdrage van plastic aan een circulaire economie. In vier afleveringen gaan we in gesprek met wetenschappers en producenten over een nieuw leven voor plastic. Van innovaties voor nieuwe ontwerpen van plastic producten tot duurzame technologieën om plastics te recyclen, geproduceerd door Capital of Media in opdracht van NRC.In deze podcast

Plastics die in het milieu belanden op een plek waar we er niet meer bij kunnen, liggen daar voor de eeuwigheid. Wat kunnen we nog doen?


Jelmer Vierstra, senior program leader bij Natuur en Milieu in gesprek met Rob de Ruiter, business developer bij TNO, over microplastics: minuscule stukjes kunststof die plastic producten verliezen tijdens het gebruik ervan. Zonder het te weten ademen we ze in, of eten we ze op. De effecten hiervan vragen nog om ‘een wereld aan onderzoek’. Gelukkig zijn we al een eind op weg.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Tracklist

  1. TNO - De plastic cirkel is rond #4: Het gevaar van microplastics
  2. TNO - De plastic cirkel is rond #3: Waar laat je je oude waterkoker?
  3. TNO - De plastic cirkel is rond #1: Mogelijkheden met matrassen
  4. TNO - De plastic cirkel is rond #2: Vergissingen rondom voedselverpakkingen
© 2024 Capital of Media, All Rights Reserved | Algemene voorwaarden - Privacy - Disclaimer